Jasper Staps heeft tijdens In Stijl!? als gastdirigent met het BJPO gewerkt.

Zonder musicerende jeugd straks geen live muziek. Zonder muziek weten we inmiddels al hoe dat voelt dankzij COVID. Steun de jeugd!

Over Jasper Staps

Jasper Staps (1975), heeft in zijn muzikale carrière al vele paden bewandeld. Als saxofonist heeft hij bijna alle Nederlandse artiesten al begeleid en op internationaal gebied speelde hij met o.a. jazz grootheden Lee Konitz, Michael Brecker, Jim McNeely en Dave Liebman.

Al tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag ontdekte hij de kracht van het schrijven. Hij studeerde arrangeren, componeren en dirigeren bij Frans Elsen, waar hij een brede basis
legde voor een veelzijdige visie in alle stijlen en bezettingen.

Hij schreef voor bijna alle Nederlandse artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis en Wende Snijders. Orkesten als het Orkest Koninklijke Luchtmacht, Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Gelders Fanfare Orkest en vele anderen spelen veelvuldig zijn arrangementen.

Deze veelzijdigheid leidde in 2014 tot een aanstelling als chef-dirigent bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht waar hij 4 jaar de artistiek leider was en zijn specialisatie lichte muziek maximaal kon inzetten.

Staps is naast een breed musicus een inspirator die op het gebied van lichte muziek vele orkesten, dirigenten en musici zeer praktische tools geeft hoe om te gaan met lichte muziek. Op dit gebied is hij een autoriteit in Nederland.

Momenteel is hij bezig met het schrijven van een methode die, vooral voor klassieke musici en dirigenten, meer inzicht moet geven in het spelen van lichte muziek.