Jasper van Rosmalen

Comité van Aanbeveling

Jasper van Rosmalen heeft tijdens In Stijl!? gesoleerd. Hij vatte destijds zijn ervaring met het BJPO samen als:

Het borrelt, het prikkelt, het leeft!!!

Over Jasper van Rosmalen

Jasper van Rosmalen krijgt op achtjarige leeftijd zijn eerste vioollessen waarna hij op zijn dertiende wordt toegelaten tot de vooropleiding van het Conservatorium Tilburg als student van Chris Duindam. Hij vervolgt zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag als leerling van Jaring Walta en Ilona Sie Dhian Ho waar hij in 2006 cum laude afstudeert. In 2008 behaalde hij eveneens cum laude zijn masterdiploma als leerling van Thijs Kramer. Daarnaast volgt hij tal van masterclasses onder andere bij Rainer Honeck, concertmeester van de Wiener Philharmoniker.

Zijn jonge muzikale loopbaan wordt gesierd door grote diversiteit. Hij remplaceerde in vele klassieke orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Orkest van het Oosten, Residentie Bach Ensemble en Sinfonia Rotterdam. Ook maakte hij met verschillende orkesten concertreizen naar China, Amerika, Israël, Jordanië en Europa. Als solist werkte hij met tientallen harmonie en fanfare orkesten waaronder het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht en de Philips Harmonie.

Metropole Orkest

Na tien jaar te hebben gewerkt als remplaçant in Het Metropole Orkest wint hij in 2018 een baan als 1e violist. Met het Metropole Orkest begeleidt hij vele internationale jazz- en poplegendes zoals Herbie Hancock, Gregory Porter, Marcus Miller, Kurt Elling, Tori Amos, Chaka Kahn, Snarky Puppy, Jacob Collier en is het orkest te horen op festivals als North Sea Jazz, Holland Festival en de BBC Proms Londen.

Jasper is zeer actief in de lichte muziek en begeleide door de jaren heen eigenlijk alle Nederlandse artiesten van naam en speede op festivals als Vrienden van Amstel Live, Pinkpop, Paaspop en Lowlands. Hij speelde shows in de Ziggo Dome met Racoon, Hardwell, Josh Groban en Golden Earing, is was te horen tijdens de Symphonica in Rosso concerten met Lionel Richie, Paul de Leeuw en Marco Borsato en tourt met de Belgische band Hooverphonic en Caro Emerald. Daarnaast speelt hij sinds 2008 in de liveband van Guus Meeuwis tijdens de jaarlijks terugkerende “Groots met een zachte G” concerten in het Eindhovense Philips stadion.

Studiomusicus

Jasper is een veelgevraagd studiomusicus en verleende zijn medewerking aan tal van albums van onder andere Michael Jackson, Armin van Buuren, David Guetta, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Bløf, Seal, Andrea Bocelli, Gerard Joling, Alain Clark, Glennis Grace, Edsilia Rombley, Ruth Jacott, Sabrina Starke, Carice van Houten, Michael Kiwanuka, Jonathan Jeremiah, Aakon en The Basement Jaxx.

Herbert Grönemeyer

Van 2002 tot 2012 speelde hij bij de Duitse popster Herbert Grönemeyer. Tijdens de tournees genaamd “Mensch” en “12” geeft hij meer dan honderd concerten voor een miljoenenpubliek in onder andere het Olympisch Stadion München, Arena auf Schalke, the Royal Albert Hall, en een intiem concert in de Babelsberg filmstudio’s Berlijn met speciale bijdrage van Bono (U2) en Anton Corbijn.

Momenteel is zijn vioolspel te horen in de recordbrekende musical Soldaat van Oranje waar hij sinds 7 jaar deel van uitmaakt. Eerder speelde hij bij de musicals ‘the Sound of Music’, ‘Rembrandt’ en ‘Anatevka’ met Henk Poort waarin hij de rol van ‘Fiddler on the roof’ vertolkte.

Cultureel ondernemer

Naast violist ontwikkelt Jasper zich als cultureel ondernemer en organiseert hij onder andere huiskamerconcerten op unieke locaties. Vanuit het concept van een totaalbeleving brengt hij bevriende topmusici uit verschillende genres samen in combinatie met culinair en visueel spektakel.