Sander Teepen

Comité van Aanbeveling

Sander Teepen heeft tijdens OLYMPUS als gastdirigent met het BJPO gewerkt.

Trots dat zo’n fantastisch jeugdorkest te vinden is in ‘mijn’ Brabant! Van harte aanbevolen aan eenieder!

Over Sander Teepen

Geboren in Deurne (1981) begon Sander Teepen op 8-jarige leeftijd met hobospelen. Hij studeerde hobo aan het Fontys conservatorium bij Herman Vincken. Als hoboïst remplaceerde hij bij verscheidene orkesten zoals Het Residentie Orkest, philharmonie zuidnederland, Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest en Het Limburgs Symfonieorkest. Daarnaast is hij verbonden aan het Anemos Arts Ensemble, bestaande uit musici van philharmonie zuidnederland. Al snel werd Sander gegrepen door het dirigeren, zodoende volgde hij directielessen bij o.a. Jan Stulen, Otto Tausk en Jac van Steen. Ook volgde hij masterclasses bij Jorma Panula, Paavo Jarvi, Neeme Jarvi en Leonid Grin.

Sinds 2012 nam Sander met succes deel aan verschillende dirigentenwedstrijden. Zo won hij in 2012 de dirigentenwedstrijd bij het MAV symfonisch orkest in Budapest, in 2013 de juryprijs bij de Blue Danube Opera dirigentenwedstrijd, in 2014 de George Enescu Philharmonic orchestra prize en in 2015 werd hij tweede bij de Blue Danube Opera dirigentenwedstrijd. Dit leidde tot diverse samenwerkingen in binnen- en buitenland. Zo dirigeerde hij operahuizen in Ostrava en Stara Zagora en was hij gastdirigent bij het Moldova Philharmonic Orchestra in Iași, het Banatul Philharmonic Orchestra in Timișoara en de Staatfilharmonie in Kosice. In Nederland dirigeerde hij het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Het Residentie Orkest, philharmonie zuidnederland, het Orkest van het Osten en Het Gelders Orkest (tegenwoordig Phion) en het Metropool Orkest. 

Momenteel is Sander verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest als assistent-dirigent. Ook is hij verbonden aan het Codarts conservatorium als hoofdvakdocent orkest-directie.