De Kindertemmer

Een muzikaal familieconcert waarin Jacques Vriens het verhaal over twee ontembare kinderen vertelt. Een gerenommeerd schrijver, in combinatie met theater en muziek.

Het BJPO heeft de prachtige kans gekregen om samen te werken met gerenommeerd schrijver Jacques Vriens om het kinderboek ‘De Kindertemmer’ muzikaal te vertolken naar een avontuurlijk familieconcert.

‘De Kindertemmer’ gaat over twee ontembare kinderen, Quinten en Annabel, die meteen gaan rellen als ze hun zin niet krijgen. Hun wanhopige ouders doen er alles aan om de kinderen nóg meer te verwennen met uitstapjes naar pretparken en zwemparadijzen, maar het gaat van kwaad tot erger. Ten einde raad schakelen de ouders de hulp in van de Kindertemmer, waarmee Quinten en Annabel spannende avonturen beleven.

BJPO heeft bij het verhaal ‘De Kindertemmer’ passende en gevarieerde fragmenten van verschillende composities gezocht om het verhaal geheel muzikaal te ondersteunen. Van marsen tot klassieke werken, rustige en spannende sferen, alles is voorbij gekomen! Hierdoor is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan het verhaal.

In één weekend heeft het BJPO de voorstelling, onder leiding van Johan Smeulders, twee keer vertolkt op twee prachtige locaties. Het was fantastisch om de kinderen en volwassenen te zien lachen en genieten en de interactie bij de concerten was geweldig!

We kijken terug op een geslaagd concertweekend!

Gespeelde werken

Washington Post March

Componist: John Philip Sousa

Directie: Johan Smeulders

Verteller: Jacques Vriens

Video: Cas van Rijssel en Luuk Smeulders