In Stijl!?

De concertserie Verrassende Ontmoetingen is een spraakmakende concertserie en biedt professionele en bijzonder podia aan ter promotie van Harmonie-, Fanfare- en Brassband muziek.

Deze concertreeks bestaat al meer dan 25 jaar en voor het openingsconcert werd het BJPO door de organisatie uitgenodigd om het seizoen op 5 oktober 2019 te openen. 

In Stijl!? was het gekozen thema voor de beide orkesten die op deze mooie avond concerteerden. De avond werd geopend door orkest L’Aventure musical o.l.v. Peter-Paul van Esch. Na de pauze was het de beurt aan het BJPO om het concert in de concertzaal van Theaters Tilburg In Stijl!? af te sluiten.

Door verschillende stijlen op één concertavond te programmeren liet het BJPO haar publiek ervaren hoe veelzijdig het orkest is. Zo stond er onder andere de indrukwekkende compositie Divertimento van Oliver Waespi op de lessenaar, speelde het orkest met top solist Jasper van Rosmalen op viool en werd de power-medley The Blues Brothers van Jasper Staps ten gehore gebracht.

In de voorbereiding heeft het orkest op een van de repetitiedagen kennis gemaakt met gastdirigent Jasper Staps (saxofonist en top arrangeur). Hij heeft met het orkest gewerkt aan de beginselen van de lichte muziek en bracht met zijn kennis en energie nieuwe inzichten in het fenomeen “grooven”. De presentatie lag in handen van Maarten Heesakkers en de visuele ondersteuning werd gedaan door Luuk Smeulders en Cas van Rijssel.

Gespeelde werken

Concert Prelude

Philip Sparke

Divertimento

Oliver Waespi

Across the Stars

John Williams | arr. Johan Smeulders
Solist: Jasper van Rosmalen

Blues Brothers Medley

arr. Jasper Staps

Tango, Por Una Cabeza

John Williams | arr. Jacco Nefs
Solist: Jasper van Rosmalen