Kick-off

Het eerste concert van het BJPO was in samenwerking met Philharmonie zuidnederland en vond plaats in het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch.

Voor dit eerste project bestond het BJPO uit 65 jonge getalenteerde muzikanten die geselecteerd werden uit de Brabantse provincie. In deze samenwerking leverde philharmonie zuidnederland professionele musici aan die in de voorbereiding groepsrepetities gaven aan de jonge talenten van het BJPO. Tevens kreeg het BJPO de kans om met trombonist Lode Smeets, één van de solisten binnen philharmonie zuidnederland, te mogen werken.

Na de pauze nam philharmonie zuidnederland plaats op het podium en stond er een bijzonder werk op het programma. Speciaal voor deze avond schreef componist Jesse Passenier de compositie Saturn, die door het BJPO én philharmonie zuidnederland samen ten gehore werd gebracht.

Na alle positieve reacties vanuit het orkest, het publiek en de organisatie was het duidelijk dat dit project niet iets eenmaligs kon blijven. Een aantal enthousiaste muzikanten uit het orkest voegden zich samen tot de orkestcommissie met als taak om twee keer per jaar een project te organiseren.

Gespeelde werken

Prelude, Siciliano and Rondo

Malcolm Arnold | arr. John D. Paynter

Colors

Bert Appermont | Solist: Lode Smeets

Candide Suite

Leonard Bernstein | arr. Clare Grundman

Saturn

Jesse Passenier | i.s.m. Philharmonie Zuidnederland