OLYMPUS

De 'Dag van de toekomstmuziek' werd afgesloten met een concert verzorgd door de 78 muzikanten van het BJPO waar de godensymfonie van Óscar Navarro, El Olimpo de los Dioses, ten gehore werd gebracht.

Op 24 maart werd er door de BBM de ‘Dag van de Toekomstmuziek’ georganiseerd. Dit evenement vond plaats in Theater de Blauwe kei te Veghel. Tijdens deze bijzondere dag waren er verschillende workshops te volgen voor zowel muzikanten, bestuurders en overige geïnteresseerden. De ‘Dag van de toekomstmuziek’ werd afgesloten met een concert verzorgd door de 78 muzikanten van het BJPO waar de godensymfonie van Óscar Navarro, El Olimpo de los Dioses, ten gehore werd gebracht.

In El Olimpo de los Dioses, dat uit tien delen bestaat, stelt componist Navarro de luisteraar voor aan de Griekse goden die op de berg Olympus leefden. Verteller Yorick Stam (1987, liedjesschrijver, zanger en regisseur)  begeleidde het publiek tijdens deze reis naar de top van de Olympus met verhalen over de verschillende goden. De animaties van Luuk Smeulders en Cas van Rijssel maakten het geheel compleet. 

Naast Johan Smeulders, chef-dirigent van het BJPO, waren er ook andere professionals betrokken bij de voorbereidingen van het concert. Tijdens een van de repetitiedagen heeft het orkest met gastdirigent Sander Teepen mogen werken. Ook werd er tijdens dit project voor het eerst een repetitieweekend georganiseerd waar er ruimte was om elkaar beter te leren kennen en opgedane ervaringen te delen.

Gespeelde werken

Consenzus

Jan van der Roost

El Olimpo de los Dioses

Óscar Navarro

I. Hermes

Boodschapper der Goden

II. Artemis

Godin van de jacht, natuur en wilde dieren

III. Hades

God van de dood en de onderwereld

IV. Poseidon

God van het water, de zee en aardbevingen

V. Demeter

godin van de landbouw en gewassen

VI. Hephaistos

God van de smeedkunst, het vuur en de ambachtslieden

VII. Apollo

God van de muziek, schoonheid en perfectie

VIII. Aphrodite

Godin van de liefde, seksualiteit, lust en verlangen

IX. Ares en Athena

De Goden van de oorlog

X. Zeus en Hera

De koning en koningin der Goden